A történetem

"A vezetés az otthonom."

Emberek szolgálata

Tíz eredményes év a toborzás-kiválasztásban

Szenvedélyesen szeretek emberekkel foglalkozni és ennek szentelem az életemet. Így lettem először HR tanácsadó-fejvadász és segítettem sokszáz embert olyan munkakörben elhelyezkedni, amely megfelelt a képességeinek és motivációjának. Majd huszonévesen vezetővé váltam és egy mély hanyatlásban lévő üzletágból felépítettem az ország egyik leghatékonyabban működő toborzás-kiválasztási csapatát, mely a piacvezetők közé került az én irányításom alatt. Hatalmas munka volt az idevezető út, részben azért, mert szervezeti működési szempontból mindent át kellett alakítanom, de a rengeteg fókusz közepette is egy mindvégig az első helyen volt: az embereim.

Tudtam, hogyha bármit is el akarok érni, azt csakis velük együtt lehet.

Én választottam ki őket, időt fektettem a megismerésükbe és sokat foglalkoztam velük. Tisztán akartam látni a képességeiket, a szükségleteiket és a motivációjukat. Számomra áldás volt vezetőnek lenni, mert elvezethettem őket oda, ahol még nem jártak: az önmaguk képességeibe vetett hitbe, a rendkívüli hatékonyságba és az igazi, lelkesítő csapattudatosságba.

Láthattam őket egyenként szárnyra kapni, olyan egyéni és közös sikereket elérni, amelyről a legtöbben azt mondták: lehetetlen megvalósítani. Úgy dolgoztunk, hogy a munkánknak nem a célja, hanem a következménye volt a pénzügyi növekedés. Ezzel megvalósult a vízióm, ám ennél valami sokkal nagyobb dolog is történt:

Eredményeim számokban

Közvetítési vezetőként (4 év)

  • Üzletágamat a 14.-ről a hazai piacvezető 3. helyezésig juttattam el három év alatt
  • 30 fős elkötelezett és rendkívül hatékony csapatot építettem, 14 várost felölelő irodahálózatban
  • 285%-os árbevétel növekedés
  • Teljeskörű szervezeti átalakítás

Személyzeti tanácsadóként (6 év)

  • 5.000 állásinterjú és motivációs beszélgetés megtartása
  • 350 ember elhelyezése ügyfeleim által kínált pozíciókra
  • 1.500 munkakör és 400+ vállalati ügyfél menedzselése
  • Leghatékonyabb és legnagyobb árbevételt elérő tanácsadó elismerés

Olyan csapatot teremtettem, akik egy emberként követtek. És ez maga volt a csoda.

Önismeret és Mentorálás

Úton az egyensúly felé

Négy év vezetői lét után azonban mégis meg kellett hoznom életem egyik legnehezebb döntését: az akkori céges keretek között elfogyott a motivációm és azt éreztem, hogy enélkül nem folytathatom tovább a munkámat. Bár a csapatom miatt rengeteget vívódtam a maradás gondolatán, végül felmondtam. Ekkor írtam meg a vezetői hitvallásomat, “Szárnyalni csak másokat emelve lehet” címmel, melyet több szakmai portál is átvett és ezrek olvasták és osztották meg.

A következő években egy mély, teljes lényemet átjáró önismereti utat jártam be. Megtanultam, hogyan alakítsak ki egy olyan életet, amelyben a munka fontos, de nem elsődleges szerepet tölt be, mert nem akartam kizsákmányolni önmagamat. Megismertem a határaimat, a valódi szükségleteimet, a tiszta vágyaimat és ráléptem az egyensúlyhoz vezető útra. Rengeteget mentem, ezúttal önmagamért. Mentorként és szervezetfejlesztési tanácsadóként tevékenykedve ez idő alatt, továbbra is láttam, hogy a vállalatoknál felbukkanó problémák kivétel nélkül ugyanazon okokból erednek: vezetői mulasztásokból, melyek mind megelőzhetők lennének, ha a fókusz tettek formájában is az embereken lenne. 

Éreztem, ahogy erősödik bennem a vágy, hogy emlékeztessem a vezetőket arra, hogy MINDEN AZ EMBEREKEN MÚLIK. Azon, hogy MIT TESZNEK MEG a csapatukért. És azon, HOGYAN BÁNNAK az embereikkel és önmagukkal.

Jól tudom, mit kíván egy csapat felépítése és kivirágoztatása. Kiválasztási szakemberként majd vezetőként is mindig annak a megismerése foglalkoztatott, hogy az emberek miért fognak egy adott munkahelyen maradni. Az elsőszámú ok pedig a vezető.

Az emberek olyan vezetőkre vágynak, akiket önszántukból akarnak követni.

A küldetésem

Vezetők szolgálata

Eddig minden tapasztalatomat összegyűjtve  úgy döntöttem, hogy megosztom a világgal, hogy mit jelent vezetőként hitelesen cselekedni. Ma már mentorként támogatom a tanulni vágyó vezetőket abban, hogy megteremthessék azt a stabil, hatékony és eredményes csapatot, akik elkötelezetten és elhivatottan tevékenykednek a vezetői vízió megvalósulásán.
 
Hiszem, hogy olyan vezetőkre van szükség, akik az embereiket valóban szolgálva a célok felé terelik, mert a szervezetek csak így lesznek képesek fennmaradni és hosszútávú növekedést elérni. 

Az én szolgálatom az, hogy támogatom a tanulni vágyó vezetőket a csapatuk felemelésében és a legjobb vezetői önmaguk megismerésében és megélésében. Ebben segít engem egyedien sokrétű szakmai hozzáértésem, emberközpontúságom és végtelen elhivatottságom.

Köszönöm, hogy elolvastad a történetemet. Bízom benne, hogy hamarosan találkozunk.

Zita

A misszióm

“Úgy érzem, hogy végérvényesen eljött az idő, hogy a vezetés azzá váljon, aminek lennie kell: emberek felelősségteljes és őszinte szolgálatává egy olyan vízió megvalósításához, amely túlmutat a puszta anyagi célokon.”