A történetem

"A vezetés az otthonom."

Emberek szolgálata

Tíz feledhetetlen év a toborzás-kiválasztásban

Szenvedélyesen szeretek emberekkel foglalkozni és ennek szentelem az életemet. Így lettem először HR tanácsadó-fejvadász és segítettem sokszáz embert olyan munkakörben elhelyezkedni, amely megfelelt a képességeinek és motivációjának. Majd huszonévesen vezetővé váltam és egy mély hanyatlásban lévő üzletágból felépítettem az ország egyik leghatékonyabban működő toborzás-kiválasztási csapatát, mely a piacvezetők közé került az én irányításom alatt. Hatalmas munka volt az idevezető út, részben azért, mert szervezeti működési szempontból mindent át kellett alakítanom, de a rengeteg fókusz közepette is egy mindvégig az első helyen volt: az embereim.

Tudtam, hogyha bármit is el akarok érni, azt csakis velük együtt lehet.

Én választottam ki őket, időt fektettem a megismerésükbe és sokat foglalkoztam velük. Tisztán akartam látni a képességeiket, a szükségleteiket és a motivációjukat. Számomra áldás volt vezetőnek lenni, mert elvezethettem őket oda, ahol még nem jártak: az önmaguk képességeibe vetett hitbe, a rendkívüli hatékonyságba és az igazi, lelkesítő csapattudatosságba.

Láthattam őket egyenként szárnyra kapni, olyan egyéni és közös sikereket elérni, amelyről a legtöbben azt mondták: lehetetlen megvalósítani. Úgy dolgoztunk, hogy a munkánknak nem a célja, hanem a következménye volt a pénzügyi növekedés. Ezzel megvalósult a vízióm, ám ennél valami sokkal nagyobb dolog is történt:

Eredményeim számokban

Közvetítési vezetőként (4 év)

  • Üzletágamat a 14.-ről a hazai piacvezető 3. helyezésig juttattam el három év alatt
  • 30 fős elkötelezett és rendkívül hatékony csapatot építettem, 14 várost felölelő irodahálózatban
  • 285%-os árbevétel növekedés
  • Teljeskörű szervezeti átalakítás

Személyzeti tanácsadóként (6 év)

  • 5.000 állásinterjú és motivációs beszélgetés megtartása
  • 350 ember elhelyezése ügyfeleim által kínált pozíciókra
  • 1.500 munkakör és 400+ vállalati ügyfél menedzselése
  • Leghatékonyabb és legnagyobb árbevételt elérő tanácsadó elismerés

Olyan csapatot teremtettem, akik egy emberként követtek. És ez maga volt a csoda.

Önmagam szolgálata

a belső egyensúlyhoz vezető út

Négy év vezetői lét után azonban mégis meg kellett hoznom életem egyik legnehezebb döntését: az akkori céges keretek között elfogyott a motivációm és azt éreztem, hogy enélkül nem folytathatom tovább a munkámat. Bár a csapatom miatt rengeteget vívódtam a maradás gondolatán, végül felmondtam. Ekkor írtam meg a vezetői hitvallásomat, “Szárnyalni csak másokat emelve lehet” címmel, melyet több szakmai portál is átvett és ezrek olvasták és osztották meg.

A következő években egy teljes lényemet átjáró önismereti utat jártam be. Időt szenteltem annak, hogy szembenézzek önmagammal, és – többek között – meg akartam valósítani azt a harmonikus működést, amelyben a hivatásom az életem egy tartalmas része, de nem az egyetlen, amely miatt minden más háttérbe szorul. Az út, amelyet eddig bejártam, képessé tett arra, hogy tudjam önmagamat is szolgálni, felismerni mindazt, ami fontos számomra és méltón rendelkezni az erőforrásaimmal. Fokozatosan megteremtettem magamban azt a belső egyensúlyt, amelyet korábban gyakran elvesztettem. Sokat tettem, ezúttal önmagamért.

Ez idő alatt, az önismereti mentorálás mellett vállaltam szervezetfejlesztési tanácsadást is, így továbbra is láttam, hogy a vállalatoknál felbukkanó problémák kivétel nélkül ugyanazon okokból erednek: vezetői mulasztásokból, melyek mind megelőzhetők lennének, ha a fókusz tettek formájában is az embereken lenne. És ennek tudata, egyre kevésbé hagytak nyugodni.

Éreztem, ahogy erősödik bennem a vágy, hogy emlékeztessem a vezetőket arra, hogy MINDEN AZ EMBEREKEN MÚLIK. Azon, hogy MIT TESZNEK MEG A CSAPATUKÉRT. És azon, hogy MIT TESZNEK MEG ÖNMAGUKÉRT. Ezt a kettőt megtanulva és megvalósítva a saját életemben is, rátaláltam arra, amit úgy hívok: életfeladat.

A küldetésem

Vezetők szolgálata

Egy nap úgy döntöttem, hogy elkezdem átadni mindazt, amit vezetőként a csapatomért megtettem és azt is, amit később önmagamért. Mindazt, amelyeknek igen rövid idő alatt is rendkívüli hatásai voltak az emberekre és rám, amelyek jóval felülmúlták azt, amire a kezdetekkor számítottam. Úgy érzem, ezt a hihetetlen örömet és eredményességet mindenkinek át kell élnie, aki igazi vezetőnek vallja magát. 

Hiszem, hogy hiteles vezetőkre van szükség, akik az embereiket valóban emelik, miközben maguknak is képesek adni, mert a szervezetek csak így lesznek képesek fennmaradni és hosszútávú növekedést elérni. 

Az én szolgálatom ma már az, hogy képessé teszem a tanulni vágyó vezetőket a csapatuk felemelésére és a legjobb vezetői önmaguk megismerésére. Ebben segít engem egyedien sokrétű szakmai hozzáértésem, emberközpontúságom és végtelen elhivatottságom.

Köszönöm, hogy elolvastad a történetemet. Bízom benne, hogy hamarosan találkozunk.

Zita

A misszióm

“Úgy érzem, hogy végérvényesen eljött az idő, hogy a vezetés azzá váljon, aminek lennie kell: emberek felelősségteljes és őszinte szolgálatává egy olyan vízió megvalósításához, amely túlmutat a puszta anyagi célokon.”