A történetem

"A vezetés az otthonom."

11 év a versenyszférában

Toborzás-kiválasztás és vezetés

Szenvedélyesen szeretek emberekkel foglalkozni és ennek szentelem az életemet. Így lettem először HR tanácsadó-fejvadász és segítettem sokszáz embert olyan munkakörben elhelyezkedni, amely megfelelt a képességeinek és motivációjának. Majd huszonévesen vezetővé váltam és egy mély hanyatlásban lévő üzletágból felépítettem az ország egyik leghatékonyabban működő toborzás-kiválasztási csapatát, mely a piacvezetők közé került az én irányításom alatt. Hatalmas munka volt az idevezető út, részben azért, mert szervezeti működési szempontból mindent át kellett alakítanom, de a rengeteg fókusz közepette is egy mindvégig az első helyen volt: az embereim.

Tudtam, hogyha bármit is el akarok érni, azt csakis velük együtt lehet.

Én választottam ki őket, időt fektettem a megismerésükbe és sokat foglalkoztam velük. Tisztán akartam látni a képességeiket, a szükségleteiket és a motivációjukat. Számomra áldás volt vezetőnek lenni, mert elvezethettem őket oda, ahol még nem jártak: az önmaguk képességeibe vetett hitbe, a rendkívüli hatékonyságba és az igazi, lelkesítő csapattudatosságba.

Láthattam őket egyenként szárnyra kapni, olyan egyéni és közös sikereket elérni, amelyről a legtöbben azt mondták: lehetetlen megvalósítani. Úgy dolgoztunk, hogy a munkánknak nem a célja, hanem a következménye volt a pénzügyi növekedés. Ezzel megvalósult a vízióm, ám ennél valami sokkal nagyobb dolog is történt:

Eredményeim számokban

Olyan csapatot teremtettem, akik egy emberként követtek. És ez maga volt a csoda.

Az új szolgálat útján

Önismeret és mentorálás

Négy év vezetői lét után azonban mégis meg kellett hoznom életem egyik legnehezebb döntését: az akkori céges keretek között elfogyott a motivációm és azt éreztem, hogy enélkül nem folytathatom tovább a munkámat. Bár a csapatom miatt rengeteget vívódtam a maradás gondolatán, végül felmondtam. Ekkor írtam meg a vezetői hitvallásomat, “Szárnyalni csak másokat emelve lehet” címmel, melyet több szakmai portál is átvett és ezrek olvasták és osztották meg.

A következő években egy mély, teljes lényemet átjáró önismereti utat jártam, hogy megteremtsem azt a belső egyensúlyt és stabilitást, amelyre mindig is vágytam. Rengeteget tanultam magamról, valamint folytattam a humán szakemberként megkezdett elmélyülésemet az emberi működés tanulmányozásában. Addigi  szakmai tapasztalataimat alkalmazva mentorrá váltam, és sok-sok embert támogattam önmaga megismerésében. Legfőképpen abban, hogy ne csak a munkában, hanem életük minden területén olyan választásokat legyenek képesek hozni, amelyekben önazonosak. 

Emellett alkalmi jelleggel vállaltam szervezetfejlesztési projekteket is, így sok vezető mindennapjaiba nyertem betekintést. Továbbra is azt láttam, hogy a vállalatoknál felbukkanó problémák kivétel nélkül ugyanazon okokból erednek: vezetői mulasztásokból, melyek mind megelőzhetők lennének, ha a fókusz tettek formájában is az embereken lenne. Az útjukat kereső mentoráltjaim számos alkalommal mesélték el nekem, hogy nincs jó vezetőjük, amely miatt megtört a lelkesedésük, és már nem tudnak lojálisak maradni. Ugyanazt hallottam tőlük, amit attól a sokezer pályázótól, akiket személyzeti tanácsadóként interjúztattam.

És közben azt éreztem, hogy egyre jobban vágyom a  vezetőket emlékeztetni arra, hogy egy szervezet sorsa az embereken múlik.  Azon, hogy a vezetők mit tesznek meg a csapatukért és hogyan bánnak velük. Erre válaszul pedig az emberek mit hoznak ki saját magukból.

Jól tudom, mit kíván egy csapat felépítése és kivirágoztatása. Kiválasztási szakemberként majd vezetőként is főleg annak a megismerése foglalkoztatott, hogy az emberek miért akarnak egy adott munkahelyen maradni. Az elsőszámú ok a vezető.

Az emberek olyan vezetőkre vágynak, akiket önszántukból akarnak követni.

A küldetésem

Vezetők szolgálata

Eddig minden tapasztalatomat összegyűjtve  úgy döntöttem, hogy tanítani fogom, hogy mit jelent vezetőként hitelesen cselekedni. Ma már mentorként támogatom a tanulni vágyó vezetőket abban, hogy megteremthessék azt a stabil, hatékony és eredményes csapatot, akik elkötelezetten és elhivatottan tevékenykednek a vezetői vízió megvalósulásán. 
 
Hiszem, hogy olyan vezetőkre van szükség, akik az embereiket valóban szolgálva a célok felé terelik, mert a szervezetek csak így lesznek képesek fennmaradni és hosszútávú növekedést elérni. 

Az én szolgálatom az, hogy támogatom a tanulni vágyó vezetőket a csapatuk felemelésében és a legjobb vezetői önmaguk megismerésében és megélésében. Ebben segít engem egyedien sokrétű szakmai hozzáértésem, emberközpontúságom és végtelen elhivatottságom.

Köszönöm, hogy elolvastad a történetemet. Bízom benne, hogy hamarosan találkozunk.

Zita

A misszióm

“Úgy érzem, hogy végérvényesen eljött az idő, hogy a vezetés azzá váljon, aminek lennie kell: emberek felelősségteljes és őszinte szolgálatává egy olyan vízió megvalósításához, amely túlmutat a puszta anyagi célokon.”