IMG_8281 2

A vezető legfontosabb erőforrása az önbizalma

A vezetés szolgálat. Emberekért és eredményekért való felelősségvállalás, mely hosszútávon csak akkor nyer igazi értelmet, ha a vezető egy erős, anyagi célokon túlmutató belső küldetéstudattal teszi a dolgát. Egy vezetői vízió megvalósításához számos tényezőre van szükség: emberekre, szakértelemre, eszközökre, technológiára, anyagi erőforrásra… Ez csak néhány a legfontosabbak közül. Mégis, mindennél jobban szüksége van a vezetőnek arra valakire, aki a döntő szerepet játssza kitűzött céljainak megvalósításában: önmagára.

Egy szervezeti egység, vállalat vagy egy vállalkozás irányítása önmagában is óriási kihívás és sokszor nagy terhet jelent annak a vezetőnek, aki komolyan veszi küldetését. Egyszerre fókuszálni, figyelmet osztani, tervezni, tájékozottnak lenni, kommunikálni, kérdezni, elvárni, bíztatni, számonkérni, dönteni, változtatni, megújulni, jelen lenni… És hinni abban, hogy megvalósul mindaz, amiért elindult. Vállalás, amelyhez erőre és elköteleződésre van szükség.

Másokat irányítani egész embert kíván, főleg, hogy a beosztottak igazán vágynak olyan vezetőhöz tartozni, aki biztonságot tud számukra nyújtani.

A vezető belső állapota mindenre hatással van. Ahogy önmagához viszonyul, úgy alakulnak körülötte a dolgok. Ha bízik magában, embereiben is fog. Ha tiszteli önmagát, másokat is képes lesz. Ha önértékelése a helyén van, képes lesz csapatát is elismerni, sőt felemelni. A vezető önbecsülése a vállalatok egyik legfontosabb értéke.

Az önmagában bízni tudó vezetőt ugyanis maguktól követik az emberek.

Neki nincs szüksége hatalmi eszközökre vagy megfélemlítésre, ehelyett erősíti és bíztatja csapatát. Nem a kontroll és a szankció meríti ki eszköztárát, mert mer delegálni és megbízni másokban. Nem versenyzik az embereivel, hanem támogatja és fejleszti őket. Nem a saját, hanem a csapat egységének fontosságát hangsúlyozza ki, amelynek ő is része. Tisztában van azzal, hogy az ember érték. Ő, a beosztottjai és minden kollégája: egyenrangú felek egy hierarchikus rendszerben. Az önértékelésében stabil vezető elismeri és felvállalja azon felelősségét, hogy emberei motivációjának, teljesítményének és elköteleződésének ő a legfőbb katalizátora. Csak az vezető képes „kint” stabilitást teremteni, aki belül stabil.

Az igazi vezető küldetéstudattal rendelkezik: víziója van és hite abban, hogy egy napon látni fogja mindazt megvalósulni, melyet elképzelt. Azt teszi, amiben hisz, és amiben hisz, azt teszi. Hitelességét belső forrásból meríti: a benne lévő önbizalomból, melyben képes másokat is megerősíteni.

Polgár Zita, Vezetői Mentor

Megosztás

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print
Share on email
Email